Eskiden çoraplar kadın çorabı ve erkek çorabı olarak ayrılırdı. Genellikle desenli çoraplar kadın çorabı, daha düz dikişsiz çoraplar ise erkek çorabı olarak nitelendirilirdi. Geleneksel bir kalıp haline gelen kadın erkek ayrımı günümüzde daha çok unisex adı verilen karma bir yapıyla yer değiştirmiştir. Bu değişimde tabii ki z kuşağının etkisi göz ardı edilemez bir gerçektir.

Günümüzde çoraplar birçok desende ve formda karşımıza çıkmaktadır. Hal böyle olunca da dolabımızın vazgeçilmez parçası olan çoraplarımız kombinlerimizin tamamlayıcı aksesuarı haline gelmiştir.

Hadi gelin birlikte bu sevimli çorapların hangi şekillerde kullanıldığına bir bakalım ?

BİR TARZINIZ OLMALI!

-Topuklu ayakkabı içine giyilen çoraplar son birkaç yılın trendi haline geldi.

Peki topuklu ayakkabı içine çorap giyerken nelere dikkat etmeliyiz?

Eğer hareketli ve çok renkli bir çorap giymek istiyorsak kesinlikle kombinimizin diğer parçaları daha sade ve gösterişsiz olmalıdır. Çünkü unutmayın hareketli bir çorap dikkat çeker. Bunu farklı karmaşık parçalar ile kombinlersek güzel bir görüntü elde edemeyiz.

ŞIK GÖRÜNMEK ZOR DEĞİL!

Bir diğer tartışma konusu ise terliğin içine çorap giyilmesidir.

Sanılanın aksine terlik içine çorap giymek ve bu uyumu yakalamak aslında belli bir tarzınızın olduğunun bir göstergesidir. Bu noktada yapmış olduğunuz kombin çok önemlidir!

Görmüş olduğunuz gibi salaş vintage gömleklerinizin altına, kısa spor elbiselerinizin veya kısa şortunuz ve bol tişörtünüz ile yapmış olduğunuz kombinlerde terlik içine çorap gerçekten çok yakışıyor ?

VAZGEÇİLMEZ OL

FARKINI ORTAYA KOY

Desenli çorapların en yaygın kullanım alanı spor ayakkabılar ile yapılan kombinlerdir. O vazgeçemediğimiz converce, superga, airforce ve vans gibi ayakkabılarımızın tamamlayıcı aksesuarı kesinlikle renkli, desenli veya yazılı çoraplardır.

Gördüğümüz gibi aslında çok basit parçaları bir araya getirip harika görünebiliriz.

Spor ayakkabıların yani sıra klasik ayakkabılar ile renkli çorapları ve baskılı çorapları
kombinlemek riskli gibi gözükse de başarılı bir şekilde sonuçlandırıldığında çok güzel bir
görüntü oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Çorap kombinlerinde görmeye alışık olduğumuz bir diğer model ise mottolu çoraplardır. Artık size uyan mesajları adımlarınızda taşıyabileceksiniz. Bu tarz motto çoraplar genel olarak spor ayakkabı ve bot tarzı ayakkabılar ile kombinlenerek kullanılabilirler.

 

Son olarak eğer baskılı ya da motto çoraplar sizin için uygun değilse daha zarif olan bu çizgili çoraplar tam sana göre!

Çizgili çoraplar kolay kombinlendiği gibi şık ve spor bir
görüntü sağlıyor.

 

 

Daha fazla model görmek için tıklayınız